JAIS Serbu Rumah Sajat Tapi Tak Jumpa Sajat. Bila Mereka Tanya Orang Dalam Rumah Itu Mana Sajat, Ini Jawapan Mereka

Uncategorized

Baru baru ini Sajat keluar satu kenyataan dari Instagram mengatakan dia ada di rumah dan tiada siapa pun yang datang ketuk pintu untuk tangkap.

“Polis N 3, one to jaga… Sila sambung uols (kamu semua).” pun ayat yang dikeluarkan oleh Sajat

Demikian hantaran berbaur sindiran yang dimuat naik di Instagram milik usahawan kosmetik, Nur Sajat dipercayai ditujukan kepada penguat kuasa Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) sedang mengesannya.

HANTARAN Sajat yang menyindir pihak berkuasa. FOTO Instagram

Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman, 36, turut dilihat memuat naik gambar wajahnya yang dikelilingi pistol dan membuat hantaran kononnya ia drama bersiri baru.

Menerusi hantaran itu, dia menerima pelbagai kecaman dan kritikan daripada netizen yang memberitahunya sedang diburu anggota JAIS.

Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) sudah menjalankan pemeriksaan di rumah usahawan kosmetik, Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman, malam tadi.

Pemeriksaan dilakukan jam 9 malam di banglo mewah milik usahawan itu di Kota Damansara, Petaling Jaya.

Menurut sumber, bagaimanapun Sajat tiada di rumahnya dipercayai bersembunyi sebaik waran tangkap dikeluarkan Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam pada 23 Februari lalu.

“Anggota penguat kuasa menjalankan risikan sejak beberapa hari lalu sebelum melakukan serbuan. Hasil pemeriksaan di setiap ruang di rumah berkenaan gagal menemuinya.

Nur Sajat.

“Ketika serbuan dilakukan, hanya ahli keluarga dan pembantu rumah berada di rumah berkenaan. Mereka mendakwa Sajat tidak pulang ke rumah sejak beberapa hari lalu,” katanya.

Sumber itu berkata, Sajat dipercayai melarikan diri dan bersembunyi di tempat lain bagi mengelak dikesan Jais.

“Anggota penguatkuasa kini berusaha menjejaki Sajat dan tidak menolak kemungkinan dia masih berada di kawasan Lembah Klang,” katanya.

Katanya, susulan serbuan itu Jais sudah membuat membuat laporan polis.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal mengesahkan menerima laporan mengenai serbuan itu.

Sumber : HMETRO ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *