Tengah Menjamah Hidangan Nasi Ayam Penyet Tiba-tiba Pelanggan Ternampak Seperti Ekor Dalam Nasi Pegang Rasa Kenyal-kenyal

‘AKU tengok terus mual nak mvntah’ Demikian k0men seorang n3tizen ber.hubung vide0 tvlar memapar.kan haiwan seperti tikus yang di.temui dalam satu hidangan ayam penyet.

Vide0 yang di.kongsi oleh seorang pelanggan menunjukkan lauk itu dihidang.kan bersama nasi putih, salad dan sam.bal dalam satu bungkusan p0list3rin putih.

“Penting.nya teliti sebelum makan,” tulis pemilik Insta.gram underc0ver.id yang berk0ngsi semula vide0 (rep0st) berkenaan dari pada sumber asal.nya.

Dalam vide0 itu, pelanggan ter.sebut di.lihat sedang membelek belek lauk yang dibeli kerana bentuk.nya yang pelik, jauh berbeza dengan bentuk biasa ketulan daging ayam.

Lebih ji.jik, kelihatan satu bahagian berbentuk panjang yang ber warna gelap, dipercayai ek0r tikus yang sedang di sentuh pelanggan tersebut.

VIDE0

‘Kalau itu betul-betul tikus, aku mesti dah jijik nak pegang.Aku juga pernah jumpa macam ni dalam bakso, tapi tak panjang macam ni’.

‘Kenapa tak potong ekornya? Tak mungkin bahagian tubuh ayam.Apakah lebih murah harganya’.

‘Tikus geprek,’ tulis beberapa netizen.

Untuk rek0d, ia bukan lah kejadian pertama seumpama nya yang dilap0rkan ber laku di Ind0n3sia.

Pada 17 Jun lalu, m.Star turut melap0rkan berita mengenai selera eks0tik yang mana peniaga ber.tudung dan berk0piah di negara itu menggunakan daging ular dalam hidangan s4te.

Menerusi video tular yang di.kongsi, kelihatan peniaga berkenaan mengeluar.kan ular tedung dari sangkar sebelum menyiang dan mem0tong daging reptilia itu untuk dijadi.kan sate.

Dalam perkongsian vide0 ber.lainan, kelihatan seorang peniaga lelaki ber.kopiah menyajikan hidangan sate ular dan biawak.

SUmBer:M.star.ONLINE

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*